Izvor: Luftika.rs, 14.Feb.2022, 21:58

Princeza Danica Karađorđević: Filip i ja ćemo sutra biti na protestu, mi smo uz naš narod

Kamp kod Predsedništva, gde danima borave meštani ugroženih područja i građani koji zahtevaju trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora, večeras (14. februar) su došli da posete princ Filip i princeza Danica Karađorđević.
Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-Promeni, najavio je večeras u kampu kod Predsedništva, da će sutra na protestu nazvanom „Sretenjski ustanak“ biti princ Filip i princeza Danica Karađorđević.
Princeza Danica je rekla za Danas da su tu jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je veliki kapital sačuvati prirodu, zemlju, čist vazduh i vodu, sve ono što možemo ostaviti deci.
– Zalažemo za sva pitanjima ekologije. Podržavamo seljaka, podržavamo domaćina. Podržavamo kulturu domaćinsku ovog naroda. Nastavićemo da budemo uz naš narod – izjavila je princeza Danica Karađorđević.
Upitana da misli da će vlast oterati RioTinto i da li će, ako RioTinto ode, doći neka druga kompanija, princeza kaže – Nadam se da ne. Šteta bi bila da se upropasti čarobna priroda. Mi smo posebna zemlja, imamo posebne namirnice i moramo da ih čuvamo.
Izvor: Danas
Vučić neće da priča sa protestantima ispred Predsedništva, ali hoće da zaviri u tanjir

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manojlović: U utorak u 12 sati blokada Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole Tesle

Izvor: Danas, 14.Feb.2022

Protest "Sretenjski ustanak" u organizaciji Kreni promeni i SEOS biće sutra u 12 sati, u vidu blokade Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole Tesle, naveo je okupljenima u kampu kod Predsedništva Savo Manojlović iz Kreni-Promeni, uz napomenu da ljudi sutra dođu u manjim grupama.

Nastavak na Danas...

Manojlović: Podneli smo novu narodnu inicijativu, danas smo ispred Palate Srbija

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2022, 09:38

Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je da je juče Skupštini Srbije podneta nova narodna inicijativa za trajnu zabranu eksploatacije litijuma i bora, kao i da će se danas održati protest na Novom Beogradu, kod Palate Srbije, u kojoj će predsednik države Aleksandar Vučić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.