Pri kraju izgradnja prečistača u Stepanovićevu

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pri kraju izgradnja prečistača u Stepanovićevu

Izgradnja dela kanalizacione mreže od Stepanovićeva do samog prečistača otpadnih voda počela je u ponedeljak.

"Još nam predstoji ugradnja hidromašinske i elektro opreme, tako da očekujemo da prečistač, vredan skoro 100 miliona dinara, bude završen početkom iduće godine", navdeo je direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

Prečistač je lociran oko jednog kilometra jugozapadno od samog naselja, u neposrednoj blizini melioracionog kanala, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << služiti kao recipijent prečišćenih otpadnih voda.

Kompleks prečistača prostire se na površini od skoro 5000 m² i u okviru njega izgrađena je upravna zgrada, dva bazena, crpna stanica, interne saobraćajnice, javna rasveta, potisni cevovod kojim će otpadne vode biti odvođene od crpne stanice do prečistača i odvod prečišćene vode do recipijenta. Kompletno postrojenje uklopiće se u prirodni ambijent okolnog prostora, a u tom cilju biće urađeno i hortikulturno uređenje.

Prošle godine ZIG je u Stepanovićevu investirao radove na izgradnji preko 7 km kanalizacione mreže koja pripada slivu 2, a trenutno je u toku potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem za izgradnju još oko 10,5 km mreže sliva 1 i 3, čime će problem odvođenja otpadnih voda biti rešen u celom naselju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.