Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020, 21:44

Presuda Darku Šariću na suđenju za pranje novca 31. jula

Objavljivanje presude u krivičnom postupku protiv Darka Šarića (49) zbog krivičnog dela pranje novca, zakazano je za 31. jul ove godine.

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu, objavljivanje presude je zakazano pošto su 16. jula iznete završne reči pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog Darka Šarića i još 16 optuženih.

U ovom postupku, Šariću i njegovoj grupi sudi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zbog sumnje da su oprali 22 miliona evra kokainskog novca tako što su, kako tvrdi tužilaštvo, kupovali preduzeća u privatizaciji, davali pozajmice i kredite i sklapali fiktivne ugovore.

Suđenje, koje je počelo 2011. godine, odlagano je više puta, uglavnom zbog nedolaska advokata.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.