Preprodavali mazut iz potonulog tankera

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preprodavali mazut iz potonulog tankera

Uhapšeni su kapetan i glavni mehaničar broda koji je posle potonuća tankera učestvovao u prikupljanju izlivenog mazuta kojim je zagadjena obala kod Atine.

Ministarstvo trgovačke mornarice je danas objavilo da su njih dvojica uhapšena zbog preprodaje goriva.

Njihov tanker, "Laseja", uz pomoć ronilaca, prepumpavao je mazut iz malog tankera koji je potonuo 10. septembra dok je bio usidren u blizini glavne grčke luke Pirej. Tanker je bio natovaren sa 2.200 tona mazuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i 370 tona brodskog ulja.

Mazut i ulje su se od ostrva Salamina, gde je tanker potonuo iz još nepoznatih razloga, proširili na desetine kiliometara atinske obale i plaža.

"Stanje mora i plaža konstantno se poboljšava", rekao je zamenik ministra trgovačke mornarice Nektarios Santorinios i procenio da će najveći deo mazuta i ulja biti uklonjen u narednih 20 do 30 dana, a da će se pre toga završiti ispumpavanje goriva iz potonulog broda.

Svetski fond za prirodu (WWF) tužio je Grčku zbog ugrožavanja morskih životinja.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.