Prenos opere Karmen na otvorenom u Novom Sadu

Izvor: Blic, 17.Jun.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prenos opere "Karmen" na otvorenom u Novom Sadu

Novi Sad je jedini grad u Srbiji i jedan od 37 širom Evrope u kojem će u petak, 18.juna, biti organizovan satelitski prenos opere "Karmen" Žorža Bizea, iz Umetničkog centra kraljice Sofije u Valensiji, najavljeno je danas u Gradskoj kući.

Taj kulturni projekat deo je misije Evropske komisije u borbi protiv siromaštva i socijalnog otuđenja i kao takav prihvaćen je i u Novom Sadu, rekao je na konferenciji za novinare član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Publika će imati jedinstvenu priliku da otvorenom prostoru na Trgu slobode prisustvuje nesvakidašnjem kulturnom događaju, direktnom prenosu vrhunskog izvođenja prema mnogima najpopularnijeg operskog dela, a na čelu tog projekta je proslavljeni dirigent Zubin Mehta.

Bursać je napomenuo da će svi oni koji budu preuzeli taj satelitski prenos, u pauzi operskih činova videti spot o Novom Sadu što će, kako je rekao, biti odlično za promociju grada.

Pokrovitelj te manifestacije je Grad, a organizatori Muzička omladina Novog Sada i Udruženje građana Strada NS, potrudili su se da obezbede vrhunski zvuk i sličan vizuelni efekat sa platna dimenzija šest puta pet metara.

Na Trgu slobode predviđeno je oko 2.500 mesta za sedenje, a prenos počinje u 20 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.