Izvor: Radio 021, 19.Feb.2021, 18:16

Preminuo legendarni Đorđe Balašević

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini u Kliničkom centru Vojvodine.

Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku, gde se lečio od upale pluća izazvane virusom korona. Njegovo stanje se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Legendarni muzičar je pre dve godine imao infarkt i tada su mu ugrađeni stentovi.

Jugoslovenski i srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pevač, tekstopisac, pesnik, glumac i reditelj Đorđe Balašević rođen je 11. maja 1953. godine u Novom Sadu.

Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 16 albuma i pet knjiga - "Tri posleratna druga", "Dodir svile", "Kao rani mraz", "Jedan od onih života" i "Kalendar mog detinjstva". Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Đorđe Balašević

Izvor: N1 televizija, 19.Feb.2021

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini u Novom Sadu.

Nastavak na N1 televizija...

Preminuo Đorđe Balašević

Izvor: Tracara.com, 19.Feb.2021

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini u Novom Sadu, potvrđeno je za RTS. Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine gde se lečio od upale pluća. Rođen je 11. maja 1953. godine...

Nastavak na Tracara.com...

Balašević - veliki kantautor uz kojeg su odrasle generacije

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2021

Legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, tri meseca pre svog 68. rođendana...Imao je bogatu muzičku karijeru, a uz njegove hitove odrastale su generacije. Ukupno je objavio 16 albuma i pet knjiga - "Tri posleratna druga", "Dodir svile", "Kao rani mraz", "Jedan od onih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.