Izvor: Luftika.rs, 03.Jun.2020, 07:48

Preminuo još jedan lekar iz Vuhana, koža mu potpuno potamnila

Kineski lekar Hu Vejfeng koji je zajedno s ranije preminulim Li Venliangom krajem prošle godine u Vuhanu upozoravao na pojavu novog koronavirusa, umro je nakon teške borbe s Covidom-19.
Ovo je jedini smrtni slučaj od posledica Covida-19 koji je Kina prijavila u poslednjih nekoliko sedmica, piše Guardian.
Urolog iz Vuhana, Hu Vejfeng, preminuo je nakon lečenja od Covida-19 više od četiri meseca, saopštila je kineska državna televizija CCTV, prenosi Dnevni avaz.
On je šesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << lekar iz Centralne bolnice Vuhan koji je preminuo zbog koronavirusa koji se u ovom kineskom gradu pojavio krajem prošle godine.
Centralna bolnica Vuhan još nije zvanično potvrdila Huovu smrt.
Početkom februara iz ove bolnice je saopšteno da je 68 zdravstvenih radnika bilo zaraženo koronavirusom.
Zdravstveno stanje urologa zabrinulo je celu naciju kada su kineski mediji objavili fotografije na kojima se vidi da je lekaru koža potamnila zbog oštećenja jetre.
Hu Vejfeng bio je jedan od osam lekara, zajedno s Li Venliangom, koji su upozoravali na koronavirus.
Oni su u grupnom razgovoru govorili o virusu sličnom SARS-u. Kada su informacije prvi put dospele do medija, pravosudni organi optužili su ljekare za širenje lažnih vijesti.
Dvojicu vuhanskih lekara vratili su sa ivice smrti, a zbog korone im je koža pocrnela

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.