Preminuo italijanski reditelj Vitorio Tavijani

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo italijanski reditelj Vitorio Tavijani

Italijanski reditelj Vitorio Tavijani preminuo je danas u 89. godini nakon duge bolesti, objavio je BBC pozivajući se na njegovu ćerku koja je rekla da će on biti kremiran na privatnoj ceremoniji.

Vitorio i njegov brat Paolo Taviani postali su cenjena filmska imena 60-tih godina prošlog veka u Italiji, a poslednji film objavili su prošle godine.

Na međunarodnoj sceni njihov film "Padre Padrone" dobio je Zlatnu palmu u Kanu 1977. godine, a dokumentarna drama "Cezar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mora da umre" osvojila je Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu 2012.

Braća Tavijani snimila su zajedno više od 20 filmova. Sarađivali su više od pola veka, a njihovo partnerstvo je bilo toliko blisko da ih je glumac Marčelo Mastrojani zvao "Paolovittorio".

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.