Preminuo glumac Dejvid Ogden Stajers

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Dejvid Ogden Stajers

Glumac Dejvid Ogden Stajers, najpoznatiji po seriji "MASH", preminuo je od raka bešike u 76. godini.

Za ulogu uštogljenog plemića i talentovanog hirurga, majora Čarlsa Emersona Vinčestera III, dobio je dve nominacije za Emi nagrade. Kasnije je nastavio da se bavi glumom, ali i pozajmljivanjem glasa, pa smo njegov glas slušali u crtanim filmovima "Lepotica i zver" i "Lilo i Stič".

Pre skoro 10 godina, odnosno 2009. godine, javno je objavio da je homoseksualac i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je ponosan što živi u dobu kada to više ne mora da krije.

Seriju je Leri Gelbart napravio po motivima istoimenog filma Roberta Altmana iz 1970, nastalog po romanu "MASH: Roman o trojici vojnih lekara" Ričarda Hukera, prenosi Mondo.

"MASH" je jedna od najgledanijih serija u istoriji američke televizije, a finale, odnosno 256. epizoda koja je trajala dva i po sata, i dan-danas drži rekord kao najgledanija poslednja epizoda bilo koje serije ikada. Pre nje, taj rekord je držala epizoda "Dalasa" prosto "nabijena" neizvesnošću, u kojoj je publika konačno otkrila ko je upucao Džej Ara Juinga.

U procentima, to znači da je 77 odsto Amerikanaca koji su gledali televiziju te večeri, gledalo upravo "MASH".

Od tada, pa sve do 2010. godine, epizoda "Doviđenja, zbogom i amin" držala je rekord najgledanijeg TV sadržaja svih vremena, dok je sa tog mesta nije svrgnuo 44. Superboul. Kada je serija počela, 30 sekundi reklama koštalo je 30.000 dolara. U poslednjoj epizodi, pola minuta "vaše poruke gledaocima" morali ste da platite 450.000 dolara.

U razmaku od godinu dana, napustila su nas dva glumca iz serije - Vejn Rodžers, odnosno Traper Džon preminuo je 1. januara 2016 i tačno godinu dana kasnije, umro je i Vilijam Kristofer, odnosno otac Malkehi.

Autor: Mondo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.