Preminula starica iz Arilja zbog koje su građani pisali premijeru

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula starica iz Arilja zbog koje su građani pisali premijeru

Majka Stojanke Vukotić, Pauna Marić (1924), preminula je sinoć u kući u Arilju, iz koje je trebala da se iseli sa svojom kćerkom po osnovu sudskog postupka koji vodi sud u Požegi.

"Ona jeste bila u godinama, stara i lošeg zdravlja, ali sva ova situacija ju je dotukla, kada je videla onoliki narod, gužvu u dvorištu i policiju", rekla je Stojanka, dodajući da su i deca pod stresom, a svi u kući na lekovima.

Stojanki Vukotić preti prinudno iseljenje, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stotine sugrađana ovih dana brane njenu kuću uvereni da iza sumnjive licitacije stoje i neki službenici državnih organa. Istog su mišljenja i njeni pravni zastupnici.

Građani su se pre nekoliko dana pismom obratili premijeru i zatražili da spreči, kako kažu, pravno nasilje. "Molimo Vas da ne kršite zakon, već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, u smislu da preispitate okolnosti pod kojim će Stojanka Vukotić iz Arilja ostati bez krova nad glavom", navodi se u pismu premijeru.

Nakon tog pisma premijer Aleksandar Vučić naložio je da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje.

Stojanka Vukotić treba da se po nalogu sudskog izvršitelja iseli iz kuće u kojoj živi 40 godina, ali njeni pravni zastupnici smatraju da je sprovedena licitacija bila "sumnjiva" i traže da sudski organi još jednom provere činjenično stanje. Njen zet Dragan Teofilović tvrdi da ceo slučaj predstavlja pokušaj sumnjivih investitora da se pravnim mahinacijama dočepaju tuđe imovine, pri čemu su se služili i falsifikatima.

Autor: Tanjug, Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.