Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2020, 12:57

Preminula porodilja u Višegradskoj: Porodica okrivljuje lekare i traži pravdu na sudu

Porodilja Ivana Tepšić (31) iz Bečmena preminula je nakon porođaja u beogradskom porodilištu u Višegradskoj. Njena sestra Ana Marković javno je prozvala doktora Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, kao odgovorne za smrt njene sestre, obrativši se portalu Nova.rs.
Ivana je, prema rečima sestre Ane i prijateljice Lidije, danima krvarila i žalila se na bolove, a u Višegradskoj su odbijali da je porode i davali joj bensedine. Kada se porodila, na otpusnoj listi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << napisali da je sve u redu, a Ivana je preminula nakon nekoliko sati.
– Za smrt moje sestre krivimo doktora Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka. Digli smo krivičnu prijavu protiv njih. Moja sestra je krvarila kao iz šerpe… Zaustavili su joj krvarenje i nisu hteli da je porode, opet je prokrvarila… Davali su joj bensedine, stalno nas je zvala i plakala i govorila da joj je užasno, da hoće kući i da ne može više da izdrži… Eto, ne znam šta bih vam više rekla – Izjavila je Ana za portal Nova.rs.
Ivanina najbolja drugarica, Lidija Radovanović, ispričala je detalje.
– Njoj je termin trebalo da bude 23. maja, međutim 14. maja je prokrvarila i muž ju je odvezao u bolnicu. Ona je primljena oko 3 ujutru, obavili su sve preglede i odlučili da ona ipak nije za porođaj. Čekali su da krene prirodno – započela je priču Lidija.
– Bila otečena, imala je visok pritisak, pila je duplu terapiju koju su joj prepisali u Višegradskoj. Potom je ponovo prokrvarila 16. maja. Tada je odvezena u salu, opet sa rečima da nije za porođaj, pa su je ponovo vratili na odeljenje visokorizičnih trudnoća – nastavila je da iznosi hronologiju događaja sa nesrećnom porodiljom.
– 17. maja u 9.05, je ponovo prevezena u salu i porođaj je otpočeo. Beba je bila jako krupna, 4 kile i 350 grama. Porođaj su završili izvlačenjem dečaka vakumom. Bolje bi bilo da su je porodili carskim rezom zbog pritiska i zbog krupne bebe. Dete je Bogu hvala dobro – ispričala je Lidija Radovanović.
Ona ističe da na otpusnoj listi nakon porođaja pisalo da je sve u redu posle porođaja koji se završio u 12.25 časova.
– Nismo imali nikakav kontakt s njom od subote, osim što smo zvali bolnicu, da pitamo da li se porodila. Dalje u izveštaju piše da se u 14.15 časova požalila na bol u grudnom košu i da je došlo je do gubitka svesti i srčanog zastoja – posvedočila je o problemu u Višegradskoj drugarica porodilje, dodavši da su oni uporno zvali porodilište gde im je rečeno da se porodila, dok su druge informacije izostale.
– Tek u pola sedam su njenom suprugu rekli da je došlo do komplikacija i da je preminula – rekla je Lidija za Nova.rs.
– Pokušali su reanimaciju koja nije uspela i smrt je proglašena u 16.50 časova. Ako je sve bilo u redu, zašto onda nije smela da bude porođena prirodnim putem, a imala je visok pritisak i bila je otečena i beba je bila jako krupna. Mislim da su to sve neke stvari koje su nama nelogične – kaže Lidija Radovanović.
Ivana Tepšić je imala još jednog sina koji je sada trebalo da krene u prvi razred osnovne škole.
Unesrećena porodica danas daje sedam dana od smrti porodilje.
Portal Nova.rs navodi i da Višegradska nije odgovorila na pitanja u vezi sa ovim slučajem, upućena imejlom.
OVO je najveća mora svih porodilja! Ono o čemu niko ne priča.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.