Preminula najstarija osoba na svetu

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula najstarija osoba na svetu

Italijanka Ema Morano, najstarija osoba na svetu, preminula je u Italiji u 117. godini života, saopštili su lekari.

Ema Morano preminula je mirno, dok je sedela u fotelji u svom domu u gradu Verbaniji, na obali jezera Mađore, rekao je njen doktor Karlo Bava za agenciju AP.

On je kazao da je poslednji put posetio Morano u petak i dodao da mu se ona zahvalila i držala za ruku, kao po običaju.

Rođena 1899. godine, u maju je postala najstarija osoba na svetu. Veruje se da je bila jedina osoba rođena u 19. veku koja je doživela 21. vek.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula Emma Morano – najstarija osoba na svijetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2017

Italijanka Emma Morano, za koju se smatra da je najstarija osoba na svijetu, preminula je danas u Italiji u 117. godini života.  Morano je preminula mirno, dok je sjedila u fotelji u svom domu u gradu Verbaniji, na obali jezera Maggiore, rekao je njen doktor Carlo Bava za agenciju AP. On je kazao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.