Izvor: Radio 021, 19.Dec.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica i rediteljka Peni Maršal

Peni Maršal, zvezda televizijske serije "Lavern i Širli" pre nego što je postala prva režiserka u Holivud sa većom zaradom, umrla je u 76. godini.

Njena predstavnica za medije javila je da je Maršal umrla u ponedeljak u svom domu u Holivud Hilsu u Kaliforniji, posle komplikacija od dijabetesa.

Maršal je igrala glavnu ulogu sa Sindi Vilijams u komičnoj seriji televizije ABC "Laverne/&Shirley" koja je emitovana od 1976. do 1983. godine.

Kao rediteljka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ona je postala prva žena koja je režirala film sa zaradom od preko 100 miliona dolara s filmom "Big" sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi. Ona je takođe režirala "A League of Their Own", "Jumping Jack Flash" i "Awakenings" s Robertom de Nirom i Robinom Vilijamsom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Umrla glumica i rediteljka Peni Maršal

Izvor: Danas, 19.Dec.2018

Peni Maršal, zvezda televizijske serije "Lavern i Širli" pre nego što je postala prva režiserka u Holivud sa većom zaradom, umrla je u 76. godini. Članak Umrla glumica i rediteljka Peni Maršal se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.