Izvor: Radio 021, 22.Sep.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u

Predstava "Katar" prema tekstu i u režiji Ognjena Petkovića, biće premijerno izvedena u ponedeljak, 23. septembra na Kamernoj sceni Sprskog narodnog pozorišta.

Predstava je rađena u saradnji Srpskog narodnog pozorišta sa Udruženjem građana "Mansarda" i Fondacijom Novi Sad 2021.

Katar je priča o trojici prijatelja koji se, u nepokolebljivoj želji za promenom života, odlučuju za odvažan poduhvat - odlazak u Katar.

Igraju: Strahinja Bojović, Grigorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Jakišić, Miodrag Petronje, Ljubiša Milišić, Dunja Korica/Nađa Filipić.

Scenograf je Saša Senković a kostimograf Senka Ranosavljević.

Reč reditelja:

"Katar nije geografska odrednica, već dijagnoza našeg društva. On je priča o svima nama, o našim komšijama, o paralelnim životima koji se dešavaju dok mi živimo, o paralelnom životu koji prolazi dok nam se čini da živimo, o istoriji sukoba, o budućnosti sukoba i razlozima za iste, o generacijama koje propadaju u našem bavljenju prošlošću. Čekanje bi moglo biti podnaslov ovog komada. Veliko grandiozno čekanje, koje je obešeno o neki telefon koji će nam, kada zazvoni kao Deux ex machina doći i rešiti sve. Ovo je predstava o nedelanju, o našoj nacionalnoj bolesti malodušnosti i lenjosti. Ovo je komedija o nama. Odrastanje u kafani, život u kafani i mahanje zastavom u osmicu kao jedinom rešenju za izlaz iz svega, a istovremeno ulaz u krug beskonačnosti i potpune duhovne propasti. Kako je ovo premalo redova da opišem sve što sam hteo, to sam stavio u 57 strana drame. Sve u svemu jako zabavna i duhovita predstava."

Predstava će početi u 20:30 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.