Premijera filma Groznica Ferante u ponedeljak u KCNS

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma "Groznica Ferante" u ponedeljak u KCNS

Premijera filma "Groznica Ferante" održaće se u ponedeljak, 22. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Ferrante Fever, Italy, 2017, 74 min.

Režija: Giacomo Durzi

Scenario: Laura Buffoni, Giacomo Durzi

Dokumentarni film

Ko je Elena Ferante?

Književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju je najznačajnijim savremenim italijanskim piscem. Magazin Tajms uvrstio ju je 2016. godine među 100 najuticajnijih osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na svetu. Međutim, jedino što nikome nije bilo poznato je ko je pravi autor čiji je pseudonimom Elena Ferante, tj. niko zapravo nije znao pravi identitet ove književnice.

Film je sniman između Italije i SAD. Nastao je iz iste strasti koja obuzima gotove sve čitaoce Elene Ferante.

Ali, ovaj film nije fokusiran na potragu za identitetom nepoznate spisateljice čiji su romani prodati u više od 5 miliona primeraka širom sveta. Motivisan je otkrivanjem traga ka tajnama fenomena njenog uspeha kod čitalaca širom sveta.

Gost projekcije: Đakomo Durzi, reditelj

Nakon Pravnog fakulteta Đakomo Durzi je pohađao Londonsku filmsku školu, a kasnije diplomirao na Eksperimentalnom centru za kinematografiju u Rimu. Scenarista je, reditelj i producent. Radio je sa značajnim emiterima kao što su NBC Universal i Fox Channels Italia. Kao autor i reditelj stvarao je mnoge emisije za TV kanale kao što su Fox, RAI i La7. Kao scenarista pisao je duge i kratke TV serije. Durzi je takođe konsultant za scenario za Torino Film Lab, Biennale College Cinema i IDM- Filmsku komisiju Južnog Tirola.

Projekcija filma počeće u 19 časova.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tribina, izložba i književno veče u ponedeljak u KCNS

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2018

Tribina, književno veče i izložba održaće se u ponedeljak, 22. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada...U 18 časova u Klubu "Tribina mladih" počeće tribina "Revolucionarni jakobizam Dimitrija Cenića". Autor i predavač je dr Ljubiša Despotović...U 19 časova i Likovnom salonu biće otvorena...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.