Premijera Pokondirene tikve 3. oktobra u Pozorištu mladih

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Pokondirene tikve" 3. oktobra u Pozorištu mladih

Premijera predstave "Pokondirena tikva" održaće se u petak, 3. oktobra, u Pozorištu mladih.

Predstavu je režirao Radoje Čupić, po poznatom tekstu Jovana Sterije Popovića. Čupić ističe da mu je drago što nastavlja saradnju sa Pozorištem mladih, posebno nakon velikog uspeha koji su ostvarile predstave "Testosteron" i "Estrogen".

- Danas je pokondirenost postala nekako mejnstrim. Okrenite se oko sebe, videćete da je nešto što smo zvali pokondirenošću pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekoliko godina danas opšte prihvaćeno i čak služi kao primer deci. U ovom komadu mi nismo vršili nikakve ispravke i osavremenjivanje teksta. Tekst je ostao u istoj epohi u kojoj ga je Sterija napisao - rekao je Čupić i dodao da su uz pomoć savremene igre i odnosa među glavnim likovima predstavu približili današnjem vremenu.

Pretpremijera predstave je u četvrtak, 2. oktobra, a premijera sutradan, 3. oktobra, u Velikoj sali, sa početkom u 20h. Cena karte na dan premijere iznosiće 500 dinara.

Iz uprave pozorišta, inače, apeluju na mlade dramaturge da pošalju dramske tekstove za decu, jer, kako kažu, već izvesno vreme nema inovacija na dečijoj sceni. (A.S, A.R)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.