Premijera Majstora i Margarite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2010, 04:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Majstora i Margarite"

NOVI SAD -

Premijera drame "Majstor i Margarita", rađene po romanu poznatog ruskog pisca Mihaila Bulgakova, u režiji Šandora Lasla, biće održana sutra u Novosadskom pozorištu (Ujvideki sinhaz), najavljeno je juče u tom teatru koji predstave daje na mađarskom jeziku.

Prema rečima Lasla, inače upravnika Novosadskog pozorišta, sama ideja o adaptaciji pomenutog romana potekla je od Kate Đarmati, koja je napisala dramaturgiju, a potom svesrdno podržana od kompletnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ansambla.

Volanda tumači Aron Balaž, dobitnik više ovogodišnjih priznanja, dok Margaritu igra gošća iz Temišvara Agota Silađi. U predstavi učestvuju 22 glumca i glumice, a traje nešto duže od tri sata uz simultani prevod na srpski preko slušalica.

Za danas je predviđena pretpremijera za stručnu javnost i novinare, takođe od 19 sati, dok će se reprize održati 13. i 14. januara iduće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Majstor i Margarita" premijerno u Novosadskom pozorištu

Izvor: Glas javnosti, 28.Dec.2010

NOVI SAD - Premijera drame "Majstor i Margarita", rađene po romanu poznatog ruskog pisca Mihaila Bulgakova, u režiji Šandora Lasla, biće održana 29. decembra u Novosadskom pozorištu, najavljeno je u tom teatru koji predstave daje na mađarskom jeziku...Prema rečima Lasla, inače upravnika Novosadskog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.