Izvor: Luftika.rs, 04.Mar.2021, 10:58

Preko dana fina baka iz komšiluka, noću seje otrov po šetalištima za pse (VIDEO)

U naselju Zemunske kapije dogodilo se trovanje pasa otrovnom supstancom posutom po travi. Zaprepašćenost ovim, u najmanju ruku nehumanim činom, navela je stanovnike ovog naselja da vrate snimak sigurnosnih kamera kako bi pronašli počinioca.
Na snimku se jasno vidi da starija žena posipa otrov po mestima na koja psi vole da „svrate“. Ona to čini skoro kao da uživa u sejanju smrti čovekovom najboljem prijatelju.
Starija gospođa sa snimka je mirna komšinica iz Zemuskih kapija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a zbog trovanja životinja preti kazna od 2 godine zatvora.
Većina ljudi smatra svoje ljubimce za članove porodice – prijatelje koji su im pomogli da se lakše nose sa teškim periodima života. Neki od njih su pokloni dragih osoba ili osoba koje više nisu sa njima, osmeh na licu deteta, saputnici sa kojima su odrasli…
https://media.publit.io/file/Ljudi/trovanje-pasa-zemun.mp4
Ne treba zaboraviti ni pse lutalice, koji se svaki dan bore za opstanak – ne jer ne zaslužuju hranu i dom, već jer su žrtve nesavesnih vlasnika koji su ih odbacili ili nisu sterilisali svoje ljubimce. Za razliku od pasa koji imaju vlasnike, napušteni psi bi sigurno pali na ovoj prepreci jer ne bi imao ko da ih zaštiti.
Ovakav vid brutalnog zločina spada pod krivično delo „Ubijanje i mučenje životinja“ iz člana 269 KZ RS, koji propisuje sledeće:
Član 269
(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(3) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama, kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine i novčanom kaznom.
Životinjama je potebna pomoć ljudi, a ne prečica do smrti!
U Kragujevcu otrovano 9 pasa i 5 mačaka, životinje vlasnicima umirale na rukama

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.