Prekidaju nastavu nudeći deci flajere

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekidaju nastavu nudeći deci flajere

Nastavu u Osnovnoj školi “Prva vojvođanska brigada” prekidaju prodavci magazina, nepotrebnih radnih listova, a deci nude i članstvo u raznim sekcijama. Roditelji kažu da će ukoliko se ova praksa nastavi, decu premestiti u drugu školu, a većinu njihovih tvrdnji potvrđuje i direktor škole Dušan Kosanović.

NEODRGOVORNO - M. P., majka učenice trećeg razreda, kaže da njena ćerka bar jednom nedeljno kući donosi flajere za različite privatne sekcije - od časova engleskog >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << do sportskih aktivnosti.

- Skandal je što su dve devojčice izvedene sa časa da bi im se u sali za fizičko prezentovala privatna plesna škola koja časove drži u školi – kaže M. P. S. L, otac dečaka koji pohađa četvrti razred, i veruje da učiteljice uzimaju procenat, nagovarajući roditelje da deci kupe nepotrebne radne listove.

Dušan Kosanović, direktor škole, ali i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola kaže da se na rad škole žale uglavnom “zlonamerni roditelji”.

- Dešavalo se da na ulazu kažu obezbeđenju da sam ih pustio i onda uđu na čas, iako o tome ništa nisam znao. Sada sam naredio da ih obezbeđenje prvo pošalje kod mene, pa ukoliko procenim da je to što nude zaista dobro za decu, dozvolim im da čas prekinu jedan minut – kaže Kosanović.

Mirjana Lukić Marinković, glavna prosvetna inspektorka, kaže da su prošle godine više puta reagovali zbog žalbi roditelja na ponašanje direktora, izdavanje sale, izbor udžbenika u školi...

- Školi je naloženo da ispravi nepravilnosti u radu, a deo odgovornosti ustupljen je i Školskom odboru. Do sada nismo imali saznanja da se nastava prekida zbog reklamiranja pojedinih privatnih škola - kaže Marinkovićeva.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.