Izvor: Radio 021, 04.Okt.2020, 20:03

Pregled nedelje na 021: Novosadska raspodela plena, Vučevićeva ispomoć i "rat" plakatima

Novinari 021.rs su i u nedelji za nama pratili sve teme koje utiču na život Novosađana.

Na našem portalu mogli ste da pročitate priče o raspodeli dobara i vlasti u gradu, političkim "ratovima", kao i o epidemiološkoj situaciji i njenom uticaju na život građana. U nastavku vas podsećamo na nekoliko tema koje su ispratili novinari 021.

1. Gradonačelnik Miloš Vučević imenovao svoje nove pomoćnike, a portal 021.rs bio je jedino mesto na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ste mogli da pročitate o njima. O tome ko su "svi gradonačelnikovi ljudi", njihove biografije, podatke o zaradi i imovini, čitajte na OVOM LINKU.

2. Imenovani su novi direktori javnih preduzeća. Ono što sleduje posle svakih izbora jesu razmeštanja po preduzeća i uhlebljenje raznoraznih stranačkih kadrova. Novosadski informativni portal bio je prvi koji je doneo priču o "raspodeli plena", objavivši imena novih direktora javnih preduzeća, o čemu možete da čitate OVDE.

3. U Novi Sad dospevaju raznorazni stranci. Neki ostanu kraće, neki duže, neki samo za Exit, a neki pronađu novi dom. Životni put je naveo i Amerikanca vijetnamskog porekla Tina Nujena u Novi Sad. Njemu je u Beogradu rečeno da je u "Novom Sadu cool", pa je došao u vojvođansku prestonicu. Njegovu priču čitajte na OVOM LINKU.

4. Nastavljen je novosadski "rat plakatima". Na meti je bio šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković, ali i nekadašnji vojvođanski premijer i funkcioner Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji se pre nekoliko godina povukao iz politike. Šta su oni rekli o tome čitajte OVDE.

5. Korisnici domova za stare već pola godine su zatvoreni, a iako su im nedavno zvanično omogućene posete, mnogi tvrde da su im iste ipak uskraćene. Neki od srodnika čak tvrde da su stariji korisnici zatvoreni u sobama već mesecima. Njihove priče, ali i odgovore Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku čitajte na OVOM LINKU. Nakon pisanja medija, najavljeno je da će korisnicima domova biti omogućen izlet na Frušku goru jednom nedeljno.

6. Bivši radnici Hotela Tvrđava-Varadin strahuju da ove godine na sudu njihov slučaj ipak neće dobiti epilog. Oni traže ubrzanje sudskog postupka kako bi dobili 13,4 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada, a šta su rekli za 021 čitajte OVDE.

7. Prethodnih dana se u javnosti digla prašina zbog obnove fasade Vladičanskog dvora. Reporter 021 razgovarao je sa direktorom Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture kako bi se situacija razjasnila. Opširnije u OVOM TEKSTU.

8. Novosadska vlast raspisala je javnu nabavku za izradu spornog spomenika "nevinim žrtvama 1944/45." na kraju Limana IV. Postavljanje ovog spomenika je upitno, jer su odbornici opozicije u prošlom sazivu Skupštine na spisku žrtava koji je bio dostavljen pronašli više osoba koje su osuđene za zločine u Drugom svetskom ratu u Novom Sadu, kao pripadnici fašističkih snaga ili kao kvislinzi. Sve o ovoj priči čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.