Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 20:06

Pregled nedelje na 021: Ko u krizi gubi, a ko zarađuje?

Približio se kraj još jedne sedmice, pa je vreme da vas podsetimo na važne gradske priče koje su vam u prethodnih nedelju dana doneli novinarke i novinari 021.rs.

Kupujem prodajem: Kompanija DMB Shipping javnim nadmetanjem kupila je imovinu preduzeća u stečaju Borovica-transporta, preduzeća koje je avansno uzelo gotovo 463 miliona dinara za radove na Bulevaru Evrope, koje nikada nije uradilo, u vlasništvu Dušana Borovice. Ono što je zanimljivo jeste da se na javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nadmetanje za imovinu Borovičinog preduzeća javila kompanija koja je direktno povezana sa njim, a koja je i ranijih godina otkupljivala imovinu preduzeća kojima je rukovodio kontroverzni biznismen.

Nekima je kriza majka, nekima maćeha: Novi Sad je grad koji proteklih decenija raste velikom brzinom, te je i potražnja za kupovinom stana ili kuće, kao i njihovim iznajmljivanjem, sve veća. Ipak, pandemija i mere koje su istu pratile u poslednjih godinu dana dovele su do otežane finansijske situacije za veći deo društva, pa je samim tim očekivano i da je platežna moć građana utoliko manja. Ono što u svakom slučaju nije u potpunosti očekivano jeste zapravo to što cene i potražnja nisu doživele neke značajnije promene, izuzevši izdavanje stanova na dan.

Majstore, ko ti je ovo radio: Projekat sanacije olimpijskog bazena na Spensu, neophodan da bi se radovi zbog ogromnih propusta izvodili ispočetka, još uvek nije završen, pa samim tim ni ponovljena sanacija nije počela. Grad je angažovao stručnjake da pripreme projekat sanacije na osnovu situacije koja je usledila po loše obavljenom poslu angažovanih izvođača radova - Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021. Nakon detaljne analize svih propusta, tim sa Fakulteta tehničkih nauka izneo je svoja zapažanja i predloge, među kojima je najradikalniji prošao - da se ceo posao radi ispočetka i o trošku izvođača radova, što je Grad i prihvatio.

Igra prestola i dalje traje: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sproveo je unutrašnju kontrolu nad radom prosvetnih inspektorki koje su kroz inspekcijski nadzor zaključile da odluka o imenovanju Radeta Doroslovačkog za dekana FTN-a treba da bude stavljena van snage. Iz Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost poručuju da Doroslovački treba da bude razrešen funkcije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.