Predstava Perikle u četvrtak u Novosadskom pozorištu

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Perikle" u četvrtak u Novosadskom pozorištu

Predstava "Perikle" po drami Vilijema Šekspira, biće izvedena u četvrtak, 25. januara u Novosadskom pozorištu.

U pitanju je gostovanje Šabačkog pozorišta.

Reditelj predstave je Nikita Milivojević.

Glumačku ekipu čine: Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović  i Kristina Pajkić.

O predstavi:

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nalazim da je nekoliko poslednjih Šekspirovih komada (Simbelin, Zimska bajka, Perikle, Bura) zaista vrlo posebno. U njima kao da nema stvarne istine, više su nekakave fantastične priče prepune neverovatnih događaja, sa puno obrta i iznenađenja, ali i sa dosta nedoslednosti i neusaglašenosti među događajima. Dosta toga je vremenski i prostorno imaginarno i deluje kao 'bajka'. Kako poslednjih godina imam utisak da živim u jednoj 'bajkovitoj', prilično nestvaranoj stvarnosti, u kojoj je sve moguće, odjednom su ovi poslednji Šekspirovi komadi postali jedni od mojih omiljenih. Upravo mi ta 'neverovatnost događanja' predstavlja jednu od njihovih posebnih draži. Perikle je među najređe igranim Šekspirovim tekstovima i ovo će biti prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji."

Predstava će početi u 19 časova.

Karte se mogu kupiti radnim danima od 10 do 12 sati i na dan predstave od 17 do 19 sati na blagajni Novosadskog pozorišta, odnosno mogu se rezervisati na broj telefona 021/ 657-2526, sajta http://www.uvszinhaz.com ili na e-mail: szinhaz@eunet.rs i ujvidekiszinhaz@yahoo.com.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.