Izvor: Radio 021, 01.Okt.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Dok čekamo Godoa" od 7. oktobra u "humanitarnoj turneji" po Novom Sadu i okolini

Događaj "Pozorište za sve" u okviru kojih će biti izvedena predstava "Dok čekamo Godoa", biće realizovan od 7. oktobra do 15. novembra u više ustanova kultura u Novom Sadu i okolini.

Projekat "Pozorište za sve" obuhvata pet izvođenja predstave "Dok čekamo Godoa" u okolini Novog Sada sa namerom da publici koja nema priliku da dolazi u pozorište približi ovu vrstu umetnosti.

Ulaznice se neće naplaćivati, već će publika donositi konzerviranu hranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odeću, školski pribor koji će se donirati Svratištu za decu i mlade i Svratištu za beskućnike u Novom Sadu.

Pre svakog igranja ekipa kostimiranih glumaca će direktno šetajući kroz glavne ulice gostujućih mesta najaviti predstavu. Na ovaj nesvakidašnji način, mladi glumci pokušavaju da ostvare neposredniji odnos sa publikom. Celokupna turneja će se snimati sa ciljem da se napravi dokumentarni film.

Predstavu "Dok čekamo Godoa" u režiji Vukašina Ranđelovića, a po motivima dela Semjuela Beketa realizovala je grupa mladih glumaca i sa velikim uspehom je izvođena na sceni Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Sad. Predstava je izvedena na više festivala u zemlji, a na Jesenjem pozorišnom Kustendorfu je osvojila Zlatni list kao najbolja predstava festivala.

Režija: Vukašin Ranđelović

Igraju: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Miloš Lazić, Vukašin Ranđelović, Stefan Beronja

Gostovanja će biti realizovana:

Kać - u ponedeljak, 7. oktobra u OŠ "Đura Jakšić" sa početkom u 20 časova

Irig - u subotu, 19. oktobra u Domu kulture u 19 časova

Beočin - u petak, 25. oktobra u Centru za kulturu u 19 časova

Novi Sad - u subotu, 9. novembra, Kulturni centar Novog Sada u 19 časova

Futog - u petak, 15. novembra, Kulturni centar "Mladost" u 19 časova

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.