Predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzet čin zbog izjava na protestima

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzet čin zbog izjava na protestima

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osudjen je pred Vojno-disciplinskim sudom u Nišu na kaznu vraćanja u prethodni čin, jer je, prema mišljenju suda, napravio disciplinski prestup svojim izjavama na protestima tog sindikata krajem 2016. i tokom 2017. godine.

Antić je kazao da će se njegova odbrana žaliti višem Vojno-disciplinskom sudu u Beogradu. Kako navodi, osudjen je zbog iznošenja stavova na protestima, a osudio ga je sud koji prema mišljenju Ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << suda nije sud, već organ uprave u sastavu Vojske Srbije.

Antić je rekao da proces protiv njega vidi kao politički i da je presuda naredjena iz vrha Vojske, odnosno kao krivca označio je načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića, pod čijom je komandom sud.

"Ovo doživljavamo kao vid pritiska na Vojni sindikat Srbije i zastrašivanje ostalih pripadnika vojske, koji su u VSS ili žele da budu", rekao je Antić i dodao da slučaj vidi kao jako "negativan potez i samovolju ljudi iz vojske".

Prema njegovim rečima, ovom presudom su narušeni odnosi sa Ministarstvom odbrane, koji su krenuli uzlaznom putanjom i sada se vraćaju na period iz vremena protesta. Dodao je i da je sud pokazao neprofesionalizam i pristrasnost, "jer nije prihvatio nijedan dokaz koji je odbrana predložila".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.