Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 20:18

Predsednik Opštine Herceg Novi poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije i Bosne i Hercegovine i poručio im da su u Herceg Novom dobrodošli i to u što većem broju.

Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna delatnost turizam, već trpe posledice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore, istakao je Katić, preneo je Radio Jadran.

Ovakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluka, dodao je on, ima za za cilj da isprovcira građane susednih zemalja, "iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama".

"S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, smatram da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori", ukazuao je Katić.

On je postavio pitanje Vladi Crne Gore gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.

Katić je pozvao sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasedaju na ovakve provokacije vlasti u Crnoj Gori, koji ne oslikavaju volju većine građana i poručio da su u Herceg Novom uvek dobrodošli "i u što većem broju".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.