Izvor: Radio 021, 28.Apr.2021, 07:03

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke uporedio kolegu sa nacistom

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB), Fric Keler, rekao je da neće podneti ostavku nakon što je jednog od svojih potpredsednika uporedio sa nacističkim sudijom Rolandom Frajzlerom.

Keler je rekao da je napravio veliku grešku, kada je na sastanku Saveza u petak uvredio potpredsednika Rajnera Koha.

"Pretpostavljao sam da će izvinjenje koje sam mu uputio u pismenoj formi i telefonom biti odmah prihvaćeno. Ova pretpostavka je bila pogrešna na osnovu njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jučerašnjeg pismenog odgovora", rekao je Keler.

I pored kritika, Keler je agenciji DPA rekao: "Ne nameravam da podnesem ostavku".

Frajzler je, kao učesnik Konferencije u Vanzeu 1942. godine, bio jedan od odgovornih za organizaciju Holokausta. Bio je i predsednik Narodnog suda, gde je izrekao oko 2.600 smrtnih kazni protivnicima nacističkog režima.

Keler je na čelo saveza došao 2019. godine, kada je nasledio Rajnharda Grindela, koji je sa tog mesta otišao zbog korupcije. Njegov mandat je u poslednje vreme obeležen sukobima u savezu.

Nemačka bi trebalo da bude domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.