Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Švajcarske pozvala sve svoje vršnjake na proslavu rođendana

Švajcarska predsednica je objavila ove nedelje da će svoj rođendan proslaviti u društvu Švajcaraca i Švajcarki koji će, kao i ona, 14. maja 2020. imati 60 godina.

Simoneta Somaruga je na Tviteru uputila poziv: "Veselim se vašem dolasku na moju rođendansku proslavu".

Švajcarci su zamoljeni da ispune obrazac i prilože kopiju ili fotografiju lične karte ili pasoša.

Savezne vlasti su dodale da će se proslava održati u okolini Berna i da je broj gostiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ograničen.

Savezni statistički zavod navodi da su u Švajcarskoj u maju 1960. godine rođene 8.492 osobe, što znači da je prosečan broj rođenih 14. maja 1960. dvesta devedeset.

Socijalistkinja Simoneta Somaruga je svoj drugi mandat počela naglašavajući svoju bliskost s građanima, a svoju novogodišnju čestitku je uputila iz pekare u svojoj četvrti.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.