Predavanja kineskih umetnika sutra na Filozofskom fakultetu

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja kineskih umetnika sutra na Filozofskom fakultetu

Dva predavanja poznatih kineskih umetnika biće održana u ponedeljak, 15. oktobra na Filozofskom fakultetu.

Od 10 časova predavanje "Magični realizam i ja" održaće Liu Dženjun.

Liu Dženjun je proslavljeni savremeni kineski pisac, profesor na Fakultetu studija književnosti Narodnog univerziteta u Kini i dobitnik prestižnog kineskog priznanja za književnost "Mao Dun". U aprilu 2018. godine je odlikovan Ordenom viteza umetnosti i književnosti od strane Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za kulturu Francuske. Autor je romana: "Sećanje na 1942", "Mobilni", "Zovem se Liu Yuejin", "Rečenica koja vredi deset hiljada rečenica", "Ja nisam Pan Đinlien (Ja nisam madam Bovari)". Veliki broj romana Liu Dženjuna je prevedeno na mnoge jezike, među kojima su engleski, francuski, srpski i drugi, a mnogo ih je pretočeno u filmove i televizijske serije.

Drugo predavanje, od 12.30, "Kineski filmski izraz i tumačenje" održaće Liu Julin.

Liu Julin, kineska rediteljka, prvo je diplomirala na Univerzitetu za medije i komunikacije u Kini na smeru difuzno emitovanje, a potom i na Filmskoj akademiji Njujorškog univerziteta, smer režija. Godine 2014, kratki film "Bog kapije", koji je Liu Julin režirala, osvojio je nagradu za najbolji film na 41. američkoj studentskoj dodeli Oskara.

Oba predavanja biće održana u sali "dr Zoran Konstantinović" na Filozofskom fakultetu.

Predavanja organizuje Konfucijev institut.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srpski mitovi i kultovi (1): Antička verovanja na naš način

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 01:11

Istoričar književnosti Nenad Ljubinković u knjizi etnomitoloških studija "Naši daleki preci", istražuje drevnu misao dalekih stanovnika južnoslovenskih zemalja, oblasti naseljenih pretežno žiteljima Srbije kroz njihove običaje, obrede, pesme i verovanja. On dočarava svest starih Srba u kontekstu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.