Predato 350 komada ilegalnog oružja i 100 bombi, najviše u Novom Sadu i Beogradu

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predato 350 komada ilegalnog oružja i 100 bombi, najviše u Novom Sadu i Beogradu

Građani imaju još mesec dana da legalizuju oružje koje ilegalno poseduju, a od početka juna do danas predato je 350 komada raznih vrsta oružja, 100 bombi i raznih eksplozivnih sredstava i oko 25.000 komada različitih vrsta municije, kaže načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar Kasalica.

Ona je naglasila da su građani u prethodnom periodu predavali automatsko i poluatomatsko oružje, bombe, a da je najveći odziv bio u gradovima koji imaju najviše stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << - Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

"Građani mogu sami da izaberu da li će da donesu oružje i bezbedno da predaju policijskoj stanici, ali mogu da pozovu telefonski najbližu stanicu i policija će da dođe i preuzme oružje", rekla je Lončar Kasalica za RTS.

Pojašnjava da je MUP još jednom dao priliku građanima da mogu na bezbedan način da predaju oružju ili da zatraže da se legalizuje, te da u tom periodu nema krivične odgovornosti i nisu u obavezi da dokazuju poreklo oružja.

U poslednjih godinu i po dana, podseća, bile su dve legalizacije i u njima je predato oko 10.000 komada oružja i više od 200.000 komada municije.

"Od juna je podneto 100 zahteva za legalizaciju oružja. Legalizovati se može samo oružje za ličnu bezbednost, a to su pištolji i revolveri, lovačko oružje i sportsko oružje", zaključila je ona.

Autor: Tanjug, RTS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.