Pravno priznata prva veza tri muškarca

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravno priznata prva veza tri muškarca

Alehandro Rodrigez, Manuel Bermudez i Viktor Hugo Prada su Kolumbijci kojima je zvanično omogućeno da sklope zajednicu između sebe, prvi trojni brak u zemlji, a verovatno i na svetu.

"Želimo da učinimo intimno javnim, nemamo razloga da se krijemo. Mi samo pomažemo ljudima da shvate da postoje različite vrste ljubavi i porodice", rekao je Prada, najmlađi u zajednici.

Kada je notar u Medeljinu potpisao papir kojim ozvaničava zajednicu ova tri muškarca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lokalni mediji su to odmah okarakterisali kao prvi trojni gej brak, prenosi Gardijan. U pravnom smislu, međutim, to nije brak, objašnjava advokat Herman Rinkon Perfeti koji je i sastavio dokument.

"Prema zakonima Kolumbije, brak je zajednica dvoje ljudi, pa smo morali da upotrebimo novi izraz, posebna nasledna zajednica", objasnio je advokat.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.