Prava istina o fotografiji Ljubiše Ršumovića koju su juče svi delili (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2021, 16:53

Prava istina o fotografiji Ljubiše Ršumovića koju su juče svi delili (FOTO)

Na društvenim mrežama proširila se fotografija zbog koje su mnogi pomislili da je na jučerašnjoj blokadi bio Ljubivoje Ršumović. Međutim, slika pesnika ipak potiče iz 2019. godine, kada je bio na protestu protiv MHE ispred Filozofskog fakulteta, piše Nova.
– Ne dam moju reku za tvoju hipoteku – bio je divan stih koji je veliki Ršumović nosio na transparentu u januaru 2019. godine, na protestu protiv MHE u Beogradu.
"I do not give my river for your mortgage" – poet Ljubivoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Rsumovic https://t.co/W7C35dg3BR
— Dragana (@Dragana_Nedin) December 4, 2021

Nakon blokade, ta fotografija se proširila Tviterom, pa su mnogi pomislili da je pesnik bio na protestima juče.
Ali, u pitanju je fotografija stara dve godine.
Međutim, iako je fotografija stara, poruka je i dalje aktuelna – tako jednostavna, a tako moćna.

Inače, posle borbe s kovidom 19, Ršumović je otpušten iz bolnice 23. novembra, a na svom sajtu i društvenim mrežama posle toga je recitovao deo svoje čuvene pesme, koja je postala i nezvanična himna protesta.
„Domovina se brani lepotom, i čašću i znanjem, domovina se brani životom, i lepim vaspitanjem“.
Mladić koji je dobio batine na protestu u Novom Sadu nije član SNS ekipe, već ekološki aktivista iz Temerina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.