Izvor: Radio 021, 16.Sep.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznatog slovenačkog alpinistu usmrtilo stablo pri seči u šumi

Poznati slovenački alpinista Davo Karničar, najpoznatji po podvigu iz 2000. godine kada je kao prvi čovek na svetu neprekidno skijao s Maunt Everesta, poginuo je u nesreći u šumi blizu Jezerskog, nedaleko od granice s Austrijom.

Kako je objavila policija, na 57-godišnjeg Karničara se prilikom seče u privatnoj šumi srušilo veće stablo i na mestu je umro. U šumi je bio sam, a mrtvog su ga kasnije našli članovi porodica i rodbina.

Karničar je bio svestrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sportista i alpinista, instruktor skijanja i pripadnik gorske službe spašavanja, a u karijeri je imao skoro 2.000 uspona na vrhove, među njima i one najviše.

Kao prvom čoveku uspelo mu je 2000. godine da na skijama u dolinu odskija s Maunt Everesta, a pre pet godina sličan je podvig napravio i na Anapurni. "Rodio sam se da skijam s Everesta", kazao je svojevremeno Karničar.

Na skijama slovenačkog "Elana" se u jesen 2000. godine s "vrha sveta" spustio u dolinu, te u neprekinutom spustu stazu završio za nešto manje od pet sati kasnije u baznom taboru svoje ekspedicije, na nadmorskoj visini od 5.350 metara, a podvig je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.