Izvor: Luftika.rs, 18.Maj.2021, 22:31

Poznati psihijatar prenosi svojih 5 pravila za srećan život

Oni koji poznaju aikido dobro znaju njegov princip: glavno je da se izmaknemo, pre nego krenemo u napad. I u psihološkom akidu vredi isto pravilo: glavno je da izbegnemo sukob koliko je to u našoj moći.
Knjiga psihijatra Mihaila Litvaka “Psihološki aikido” prevedena je na više od 300 jezika. Ovo su 5 pravila sreće po njegovom shvatanju.
Kada dođe do svađe u porodici, na poslu ili sa partnerima, najvažnije je prvo se izmaći, sagledati problem, pa napasti – ako je neophodno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Ne bojte se samoće Reč “usamljenost” u našim glavama stvara sliku napuštene osobe. Ponekad smo sami krivi za usamljenost . Ako se stalno žalimo, loše smo raspoloženi, svi će pobeći od nas. Morate imati hrabrosti da budete sami sa sobom, kako biste shvatil u čemu je vaš problem..
Samoća ne treba da vas plaši, jer nam je ona data kako bismo razumeli sebe i svoje potrebe.
Sreća je u nama Ako naučimo da se radujemo sitnicama, mi zaista možemo biti sreći. Jer, počinjemo da se zabavljamo. Nije li to glavni znak sreće?
“Ne jurite sreću. Mesto na kom se sreća nalazi – to ste vi.”
Ne obraćajte pažnju na uvrede i kritike Ako ste sigurni da ste ljubazna, dobra, iskrena osoba, kako to da vas zli jezici mogu toliko poremetiti? Na kraju krajeva, zli jezici po pravilu uvek pripadaju uvređenim i neostvarenim osobama.
Ako vas ipak takve reči povrede, onda sebi postavite cilj koje ćete ostvariti. I tada ćete videti da vam više nije stalo šta drugi pričaju, jer ćete biti ponosni na sebe i to što ste postigli. Dokazali ste se sebi.
“Kad čovek nema ništa lepo da kaže o sebi, on počinje loše da priča o druigma.”
Pre svega treba da se svidimo sebi Nemoguće je udovoljiti svima. To je kao da pokušavate da dođete do horizonta. Isto tako je beskorisno i nedostižno. Ako pokušate da se uklopite, rizikujete da izgubite sebe.
“Ne znam put do uspeha. Ali znam da je put do neuspeha želja da udovoljim svima.”
Ne tražite neprijatelje sa strane Svi najgori zmajevi su u nama. Samo nas unutrašnji strahovi, tabui i podignuti zidovi sprečavaju da napredujemo, ostvarujemo svoje snove. Za sve neuspehe krivi smo samo mi i niko drugi.
“Da li želite da znate ko vam je najveći neprijatelj? Pogledajte se u ogledalo. Bavite se njime, ostale pustite.”
Čim shvatite ovo, prekinućete vaš začarani krug.
Izvor: ddl.rs
Kešanski: Trpljenje života

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.