Požar na severu Kalifornije uništio 20 kuća

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na severu Kalifornije uništio 20 kuća

Šumski požar u blizini grada Orovila na severu američke države Kalifornije uništio je 20 kuća, saopštili su vatrogasci.

Kalifornijski Odsek za šumarstvo i protivpožarnu zaštitu saopštio je da je vatra progutala gotovo 15 kvadratnih kilometara oko 110 kilometara severno od Sakramenta. Ugroženo je 500 kuća.

Vatrogasne ekipe su pojačale napore uoči toplotnog talasa koji se očekuje širom države. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren kao i vrućina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Trenutno je angažovano 1.600 vatrogasaca, a stiže ih još.

Ovaj požar je jedan od mnogih na zapadu SAD, a vatre gore u i oko nacionalnog parka Josemiti. Zatvaranje puta koji vodi u park Josemiti izazvalo je evakuaciju obližnjih gradića.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.