Povoljni uslovi za ulaganja u Srbiju

Izvor: S media, 17.Maj.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni uslovi za ulaganja u Srbiju

Nikad bolja politička saradnja izmedju dveju zemalja stvara veoma povoljne uslove za znatno veća ulaganja madjarskih privrednika u Srbiju, izjavio je danas u Novom Sadu ambasador Madjarske u Beogradu Imre Varga.

Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je poprilično pogodila obe države, trebalo bi iskoristiti sve mogućnosti kako bi se dosadašnja ulaganja Madjarske u Srbiju, od svega 350 miliona evra, znatno povećala u što skorije vreme, rekao je Varga na otvaranju Madjarsko-srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << konferencije o ulaganjima, održane na 77. Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu.

On je podsetio da je proteklih godina Madjarska u Crnu Goru uložila oko 600 miliona evra a u Hrvatsku čak tri milijarde evra i dodao da je Srbija sa svojim prednostima dobro mesto za investiranje .

Potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor je napomenuo da je privlačenje stranih investicija u našu zemlju proteklih godina bio "mukotrpan i spor proces" zbog mnogo razloga i problema i dodao da je stalan interes madjarskih privrednika za ulaganja u Vojvodinu i Srbiju.

Realizovanje takvog interesovanja ulagača iz Madjarske nailazilo je ranije na prepreke u prvom redu nedovoljne pravne sigurnosti za strane investicije ali situacija se u medjuvremenu umnogome poboljšala a dokaz tome je i ovaj skup na Poljoprivrednom sajmu, rekao je Pastor.

Predstavnica Madjarske agencije za investiranje i privredni razvoj - ITD Eržebet Doboš je istakla da je ta zemlja poslednjih godina postala najveća izvoznica kapitala u Srednjoistočnoj Evropi i dodala da je u tom pogledu region Balkana "ciljna tačka od izuzetnog značaja" za Madjarske investitore.

"Srbija, zemlja koja se sprema za članstvo u Evropskoj uniji, je izuzetna lokacija sa povoljnim uslovima za osnivanje firmi, ima dobru poresku politiku, opremljenu infrastrukturu i stručnu radnu snagu", ocenila je Eržebet Doboš.

Direktor Novosadskog sajma Goran Vasić je podsetio da Medjunarodni poljoprivredni sajam prvi put u svojoj istoriji ima zemlju partnera, a to je ove godine Madjarska, i dodao da je ta zemlja svojim sajamskim nastupom i već preduzetom privrednom aktivnošću postavila visoke standarde budućim partnerima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.