Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Uputiću preporuku Ministarstvu trgovine da se ne radi nedeljom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da će "Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedeljom".

"Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka, jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom", kazala je Janković na konferenciji "Poslovanje po meri porodica".

Taj skup je u Beogradu organizovala "Biznis info >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grupa", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom - Srbija.

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je pres služba poverenice.

Poverenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca "Da li planirate da ostanete trudni?", već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.