Izvor: Radio 021, 05.Apr.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Najoštrija osuda seksističke izjave direktora Turističke organizacije u Novom Bečeju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila izjavu direktora Turističke organizacije Novi Bečej Saše Dujina da se "mađarski jezik najbolje uči spavanjem sa Mađaricom".

"Ovakva izjava, koja je prema pisanju medija data u direktnom TV prenosu, predstavlja ponižavanje i omalovažavanje žena, a dodatnu težinu dobija kvalifikacijom pripadnica mađarske nacionalnosti koje se svode na seksualni objekat. Poverenica upozorava da nosioci javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << funkcija moraju biti svesni da imaju visok nivo odgovornosti i da sve njihove izjave i postupci moraju poštovati dostojanstvo i prava svih građana i građanki. Diskriminacija nije šala", upozorava Brankica Janković i naglašava da nikakav pokušaj opravdanja ne može biti alibi za navedenu izjavu.

Podsetimo, Dujin je, tokom posete predsednika Srbije Novom Bečeju, uputio seksistički komentar u toku razgovora čelnika o učenju mađarskog i srpskog jezika.

"Kod nas se, predsedniče, kaže da morate da spavate s Mađaricom da bi dobro naučili", rekao je Dujin.

Na incident je upozorila Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja traži smenu direktora Turističke organizacije Novi Bečej.

Više o ovom ispadu funkcionera Srpske napredne stranke čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Seksistički ispad direktora TO Novi Bečej u razgovoru sa predsednikom Srbije

Izvor: Danas, 05.Apr.2019

Direktor Turističke organizacije Novi Bečej Saša Dujin poručio je u direktnom prenosu više televizija, tokom posete predsednika Srbije ovoj opštini, da se mađarski jezik najbolje uči - spavanjem sa Mađaricom. Članak Seksistički ispad direktora TO Novi Bečej u razgovoru sa predsednikom Srbije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.