Izvor: Radio 021, 20.Jan.2021, 16:39

Potvrđena optužnica u predmetu "Jovanjica 2"

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 12. januara, donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih.

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju", piše u saopštenju Višeg suda.

Dodaje se da protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu 24. novembra 2020. godine u slučaju "Jovanjica" kojom je pored Predraga Koluvije obuhvaćeno još osam osoba među kojima su policajci, pripadnici BIA i VOA. To je druga optužnica u slučaju "Jovanjica protiv" Predraga Koluvije i obe ga kvalifikuju kao organizatora kriminalne grupe.

Optužnica ga tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Suđenje Predragu Koluviji po prvoj optužnici, kojom je obuhvaćeno još devet osoba, počelo je 7. oktobra 2020. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.