Izvor: Luftika.rs, 14.Nov.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresna ispovest oca koji je donirao organe svoje ćerke i tako spasio 5 života (VIDEO)

Doniranje organa je jedno od najhumanijih dela današnjice. Sead Zukić je izgubivši ćerku u saobraćajnoj nesreći odlučio da njene organe donira i tako spasi 5 života, piše Blic žena.
Tako su Minelini bubrezi, jetra i rožnjače presađeni drugim ljudima u UKC-u Tuzla, a Sead je sa suprugom Nahidom i ćerkom Amelom, koja je povređena u istoj nesreći, pokrenuo Fondaciju Minelino srce, čiji cilj je bio promocija doniranja organa.
– Ranjen sam 30. avgusta 1992. godine da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na isti dan 2014. godine nastradale moje ćerke Minela i Amela. Minela je nažalost tragično nastradala – kaže Sead pred kamerama.
Minela je bila diplomirana pravnica, a upisala je i magistarske studije u Sarajevu. Imala je svega 25 godina. Uspela je da završi magistarski rad koji nažalost nikada nije odbranila. Dugo je tražila pripravnički staž a onda je konačno našla priliku.
– Dva, tri dana pred nesreću smo sedeli i pili kafu kada mi je rekla: „Babo, videćeš da će se nešto desiti i da neću početi da radim taj pripravnički staž“. Zaćutao sam i otišao od stola. I zaista je došao taj kobni dan. Amela, Selma i Minela su 29. avgusta otišle u Zavidoviće autobusom – prepričava Sead.


Fotografije napravljene na mjestu saobraćajne nesreće i na mezaru rahmetli Minele.

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

PRIČA OCA KOJI JE DONEO NAJTEŽU ODLUKU: Izgubio ćerku Minelu u nesreći, ali je tako spasao 5 života! Neki me i osuđuju, ali znam da sam uradio pravu stvar (VIDEO)

Izvor: Kurir, 14.Nov.2019

Sead Zukić iz Zavidovića izgubio je ćerku Minelu u saobraćajnoj nesreći i odlučio da u zeničkoj bolnici donira njene organe. Tako su Minelini bubrezi, jetra i rožnjače presađeni drugim ljudima u UKC-u Tuzla, a Sead je sa suprugom Nahidom i ćerkom Amelom, koja je povređena u istoj nesreći,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.