Postupak protiv Toplane u Nišu, grejanje naplaćivali skuplje

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv Toplane u Nišu, grejanje naplaćivali skuplje

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije pokrenula je, po službenoj dužnosti, postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Gradske toplane Niš.

Postupak je pokrenut zbog sumnje da je to komunalno preduzeće cenom usluge zloupotrebilo dominantan položaj i narušilo konkurenciju na tržitu.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, Državna revizorska institucija je utvrdila da se Gradska toplana u određivanju cene svojih usluga nije pridržavala propisane metodologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odnosno da je odredila veću cenu grejanja nego što je propisano. Državna revizorska institucija je utvrdila i da se cena za priključak na toplovodnu mrežu obračunava mimo propisa.

Komisija je navela da je "osnovano pretpostavila da bi fakturisanje cena potrošačima na način koji je konstatovala Državna revizorska institucija moglo da odstupa od 'troškovnog principa', što može predstavljati radnju povrede konkurencije".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.