Izvor: Radio 021, 21.Nov.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Vizera i Rajaner ukida liniju iz Niša

Avio-kompanija "Rajaner" obustaviće 31. marta letove na relaciji Niš-Diseldorf, potvrđeno je u toj irskoj niskotarifnoj kompaniji.

"Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Dizeldorfa je otkazana za letnju sezonu 2019. godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma", saopštili su iz menadžmenta "Rajanera" za Evropu.

"Rajaner" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 4. novembra ove godine liniju Niš-Diseldorf već redukovao i, umesto dva puta nedeljno, njegovi avioni lete na toj liniji jednom nedeljno. Tu odluku irska kompanija obrazložila je štrajkovima zaposlenih, većim troškovima usled otkazanih letova i poskupljenjem nafte.

Pre "Rajanera", avio-kompanija "Vizer" najavila je da će početkom januara ukinuti letove od Niša do Malmea, uz obrazloženje da su avioni na toj relaciji nedovoljno popunjeni.

Međutim, zaposleni u niškom aerodromu, koji žele da ostanu anonimni, kažu da je popunjenost aviona do Malmea i do Diseldorfa više nego odlična.

Povom najave ukidanja letova do Diseldorfa, u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, kazali su da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke avio-linije "legitimno pravo avio-kompanije" i na nju aerodrom ne može da utiče. Poskupljenje cene avio-goriva, dodali su nadležni u niškom aerodromu, u nekoj meri uticalo je na to da avio-kompanije primene ekonomičniju strategiju poslovanja i usporilo odluku o uvođenju novih linija.

Država je preuzela vlasništvo i upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" u avgustu ove godine, a od tada je uvedena jedna nova linija - do Beča.

Niški aerodrom trenutno ima 11 avio-linija, a ukidanje linije do Malmea i Diseldorfa, značiće smanjenje na devet.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.