Izvor: Radio 021, 23.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posađeno 75 stabala na Sentandrejskom putu povodom godišnjice oslobođenja Novog Sada

"Gradsko zelenilo" je danas, 23. oktobra posadilo 75 stabala na Sentandrejskom putu, a povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

U pitanju je deo projekta "Očuvanje i unapređenje zelenila Sentandrejskog puta u Novom Sadu". Posađeno je 75 drvorednih sadnica koprivića (69) i piramidalnog jasena (šest).

"Današnja simbolična akcija, povodom sedamdesetpetogodišnjice oslobođenja Novog Sada, organizovana je zajedno sa Gradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zelenilom a u cilju unapređenja životne sredine i povećanja zelenih površina našeg grada. Ozelenjavanje Sentandrejskog puta je projekat u okviru velike akcije 10 hiljada stabala za Grad Novi Sad. Za nekoliko dana počeće i ozelenjavanje Bulevara despota Stefana gde će biti zasađeno preko 300 drvenastih stabala i nekoliko hiljada šiblja i trave. Izuzetno je važno to da je Grad Novi Sad kao jedan od prioritetnih ciljeva izdvojio zaštitu životne sredine, a akcijom 10 hiljada stabala za Novi Sad to i dokazuje", istakla je Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović.

Projektom je predviđena sadnja ukupno 374 stabala, najviše okruglastog jasena (125), koprivića (86), kao i još sedam različitih vrsta lišćarskog drveća.

Pored drveća sadi se 10.060 komada različitih vrsta šiblja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Pop Ćira i pop Spira" u Muzeju grada Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 06:29

U prostoru Zbirke strane umetnosti (Dunavska 29) danas u 12 časova biće izvedena lutkarska predstava "Pop Ćira i pop Spira" u izvođenju "Pozoržične trupe"...Ovu nesvakidašnju pozorišnu trupu čine učenice i učenici Srednje mašinske škole u Novom Sadu, pod rukovodstvom profesorki Ivane Vlajkov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.