Izvor: Radio 021, 12.Jun.2020, 21:23

Poreznik osuđen na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja

Viši sud je saopštio da je 5. jula u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije osuđen na uslovnu kaznu poreznik T. M. iz Riđice.

Kako je saopštio sud, on je osuđen zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na uslovnu osudu tako što mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam meseci, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne ponovi krivično delo u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude.

Sud navodi da je okrivljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << T.M. od 17. januara 2014. godine do 31. avgusta 2015. godine u Somboru, kao viši poreski kontrolor u Poreskoj upravi Filijala Sombor, obrađujući poreske prijave i utvrđujući porez na prenos apsolutnih prava kod kupoprodaje polovnih motornih vozila, od predstavnika agencija ili stranaka - kupaca motornih vozila preuzimao na ruke u gotovini utvrđeni iznos poreza, izdajući potvrde da je porez plaćen, a koji novac nije uplaćivao na blagajni u korist budžeta Republike Srbije, već je isti prisvojio za sebe, u ukupnom iznosu od 88.391,14 dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Poreznik osuđen na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2020

Viši sud je saopštio da je 5. juna u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije osuđen na uslovnu kaznu poreski inspektor T. M. iz Riđice...Kako je saopštio sud, on je osuđen zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na uslovnu osudu tako što mu je utvrđena kazna zatvora...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.