Porez: Vikend zona kao centar

Izvor: 24sata, 19.Avg.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porez: Vikend zona kao centar

Vlasnici kuća na Čardaku, vikend zoni iznad Sremske Kamenice, u kome nema kanalizacije, ulične rasvete, a delimično ni asfalta, dobili su porez na imovinu tri puta veći nego ranije.

ČARDAK - Osim što nema infrastrukture, na Čardaku nema ni struje, odnosno gotovo svaka kuća ima svoj agregat jer je napajanje loše i osigurači stalno iskaču. Nema ni redovne autobuske linije niti puta toliko širokog da automobili mogu da se mimoiđu.

Ipak, po novom sistemu oporezivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << naselje Čardak svrstano je u drugu zonu stanovanja, kao Detelinara, Novo naselje, Podbara i Salajka.

- Još sam u šoku. Porez nam je bio ranije 4.500 dinara, a sada smo dobili 22.000. Problem je što je ovo naselje mnogo zapušteno, ovde ne čiste sneg, smeće su počeli da nose tek pre godinu ili dve, nemamo kanalizaciju, struja nestane čim malo dune vetar. Ni po čemu nismo u istoj ravni kao naselja u gradu - kaže Ljubomir Dobrović, jedan od vlasnika kuća iz ulice Sremskih partizana, jedine asfaltirane ulice na Čardaku.

Ono što dodatno izaziva revolt kod građana je što su istovremeno elitna gradska naselja Kamenjar i Lipov gaj, koja su poznata po velelepnim luksuznim vilama, svrstana tek u treću zonu.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Novosađani u neverici: Tri puta veći porez za zgrade na periferiji

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Na Čardaku, iznad Sremske Kamenice, nema infrastrukture, ali su kuće oporezovane kao da su u centru. ..Vlasnicima kuća na Čardaku, u kome nema kanalizacije, ulične rasvete, delimično ni asfalta, porez je tri puta puta veći nego ranije. Na Čardaku nema struje, odnosno gotovo svaka kuća ima svoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.