Ponovo radi bioskop, i to Jadran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2009, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo radi bioskop, i to Jadran

NOVI SAD - Posle skoro godinu dana pauze, gledanja filmova na festivalima, televiziji ili na iznajmljenim diskovima, Novosađani će od prekosutra ponovo moći da idu u bioskop. Otvara se bioskop Jadran, i to na inicijativu radnika Zvezda filma, Udruženja za zaštitu Petrovaradina i gradske uprave za kulturu.

Međutim, nejasno je koliko će to trajati, pošto je budućnost Jadrana još uvek neizvesna.

"Ponovo radi bioskop" više nije samo citat iz filma, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekat koji će Novosađanima omogućiti da posle godinu dana filmskog posta, ponovo na bioskopskom platnu pogledaju najnovije filmove strane i domaće produkcije.

Projekcijom filma „Noć muzeja 2" u 17 sati i 30 minuta, a potom i filma „Sumrak" od 19:30 i 21:45, u četvrtak 24. septembra proradiće najstariji preostali novosadski bioskop u Poštanskoj ulici.

Gradska uprava za kulturu odobrila je pola miliona dinara za zajednički projekat radnika Zvezda filma i Udruženja građana za zaštitu Petrovaradina. Međutim, za 2. oktobar zakazana je aukcija i prodaja preostale imovine Zvezda filma u koju spada i bioskop Jadran.

S druge strane, Izvršno veće Vojvodine podnelo je zahtev da Jadran bude izuzet iz privatizacije kako bi prešao u nadležnost Muzeja savremene umetnosti, ali se još ne zna da li će zahtev biti prihvaćen. Ukoliko do toga dođe, Jadran bio postao bioskop i muzej za prikazivanje kinotehničke arhive Zvezda filma, koju je Pokrajina već otkupila.

Ukoliko bude prodat 2. oktobra, Jadran bi trebalo da ostane redovan bioskop. Od toga zavisi i koliko će projekat "Ponovo radi bioskop", koji je finansirao grad, trajati.

Dok čekamo novu „Arenu", i rasplet oko vlasništva i buduće namene najstarijeg bioskopa, projekcije u Jadranu će biti od 17:30, 19:30 i 21:30. Ulaznica će biti 200 dinara za pojedinačne i 150 za grupne posete. Studentski popust i dalje će važiti uz indeks.

Telefoni u Jadranu su isključeni zbog dugovanja, te blagajnu još ne možete pozvati, ali će ona raditi svakog radnog dana od 16 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.