Izvor: Radio 021, 07.Jan.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništava se ugovor između Izraela i Hrvatske o prodaji borbenih aviona

Ugovor o prodaji Hrvatskoj 12 polovnih aviona F-16 "barak", koje je koristila izraelska avijacija, neće biti realizovan, objavila je izraelska televizija, pozivajući se na izvore u Vladi.

Kako se navodi, ove nedelje u Hrvatsku će otputovati generalni direktor Ministarstva odbrane Udi Adam i načelnik odeljenja za vojni izvoz Mišel Ben, koji bi trebalo zvanično da obaveste hrvatske vlasti o poništenju ugovora, preneo je Sputnjik.

Ugovor u vrednosti od pola milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara zaključen je u martu prošle godine, ali su se tome suprotstavile Sjedinjene Države.

Hrvatsko Ministarstvo odbrane prethodno je zatražilo od Izraela da ga do 11. januara zvanično obavesti može li da isporuči borbene avione F-16, čija je kupovina dogovorena.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.