Izvor: Radio 021, 06.Avg.2020, 14:21

Pomoć privredi u Novom Sadu, povlastice za hotelijere, trafike, zakupce

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će u narednih nekoliko dana biti predstavljen paket podrške privredi grada.

Paket mera pokrivaće period od avgusta do kraja ove godine, a prema Vučevićevićem rečima, neće biti velik kao paket iz marta i aprila, ali će i dalje biti snažan.

"Pokrićemo sve zakupce poslovnog prostora, Spensa i Tržnice. Retko koji grad to može da uradi i ponudi ono što će Novi Sad ponuditi. Daćemo posebne povlastice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za hotelijere, trafike, za određene delatnosti, ali generalno svim zakupcima ćemo omogućiti da imaju benefit do kraja godine", poručuje Vučević.

Gradonačelnik nije detaljno otkrivao šta će sve paket mera podrazumevati. Kako je objasnio, bilo je predlaženo da podrška bude u iznosu od 600 miliona dinara, ali grad za to nema kapaciteta.

"Ali 150 do 200 miliona dinara možemo da izdržimo. Hoćemo da čuvamo radna mesta. Grad će manje zaraditi novca, ali ćemo dugoročno zaraditi više time što ćemo sačuvati radna mesta", kaže Vučević.

Novi Sad je privrednicima dao olakšice i tokom vanrednog stanja, kada mnogi zakupci prostora nisu mogli da posluju. Tako su na olakšice mogli da računaju zakupci tezgi na pijacama, dok građani račune Informatike koji su stigli za vreme vanrednog stanja ne moraju da plate pre 2021. godine. Takođe, zakupcima prostora na Spensu bilo je ponuđeno nekoliko modela za plaćanje zakupnine tokom vanrednog stanja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.