Izvor: Radio 021, 18.Okt.2020, 17:02

Položeni venci na spomen ploču dečaku koga su do smrti pretukli skinhedsi

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić položio je danas u Beogradskoj 33 venac na spomen ploču Dušanu Jovanoviću, trinaestogodišnjem dečaku romske nacionalnosti koga su 18. oktobra 1997. na tom mestu do smrti pretukli pripadnici skinhedsa.

Cveće na spomen ploču Dušanu Jovanoviću položila je danas i Inicijativa Ne davimo Beograd.

"Danas smo, zajedno sa Dejanom Markovićem iz Foruma Roma Srbije, na mestu njegovog ubistva položili cveće, jer naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Beograd pamti Dušana", navedeno je u saopštenju Inicijative.

"Beograd pamti i sve druge koji su poniženi, obespravljeni i progonjeni zbog svog izgleda, veroispovesti, nacionalne, političke ili seksualne orijentacije", poručila je Inicijativa Ne davimo Beograd, naglašavajući da "Beograd mora postati dobar grad za sve!" i da "u Beogradu nema mesta mržnji i nasilju".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"DA SE NE ZABORAVI" Venci u znak sećanja na Dušana Jovanovića, dečaka koga su ubili skinhedsi

Izvor: Blic, 18.Okt.2020

Povodom 23 godine od ubistva dečaka Dušana Jovanovića (13) koga su samo zato što je romske pripadnosti na smrt pretukli skinhedsi, funkcioneri opštine Zvezdara položili su venac na spomen ploču u Beogradskoj 33.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.