Izvor: Radio 021, 20.Jan.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski premijer nakon ubistva gradonačelnika traži više poštovanja u javnoj debati

Konzervativni poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je političare i poznate ličnosti da pokažu više poštovanja u javnoj debati posle ubistva gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča.

Moravjecki je rekao da je Adamovičeva smrt "veliko zlo" koje treba da bude preokrenuto u nešto pozitivno.

On je kazao da to ubistvo treba da postane tačka preokreta i apelovao na političare i poznate ličnosti da učine javnu debatu mirnijom.

Adamovič je 14. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podlegao povredama koje je zadobio dan ranije, kada ga je lokalni kriminalac izbo nožem na bini tokom proslave Velikog orkestra praznične pomoći, najveće dobrotvorne manifestacije u Poljskoj.

U Poljskoj će ove godine biti održani parlamentarni i izbori za Evropski parlament.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.