Poljoprivredni fakultet proslavio 55 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni fakultet proslavio 55 godina

NOVI SAD - Prigodnim manifestacijama - izložbom „Plodovi jeseni", nastupom KUD „Sonja Marinković" i druženjem zaposlenih i gostiju Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu proslavio je danas svoj dan.

Za to vreme izrastao je u prepoznatljivu instituciju po rezultatima u oblasti nauke.

Fakultet je u prošloj godini dobio akreditaciju, kao institucija i za većinu svojih programa, i na taj način je prvi put u istoriji visokog obrazovanja u Srbiji u akreditacionoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proceduri potvrdio poštovanje visokih standarda.

"Fakultet danas ima 70 odsto novih smerova koje su prihvatili studenti, a uskoro će biti otvoren i za organsku proizvodnju. Mislim, u ovom momentu, da mi imamo najveći izbor studijskih programa, kada je u pitanju ovakav fakultet, na Balkanu, a možda i u Evropi", rekao je dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Milan Krajinović.

Za najbolju knjigu fakulteta u minuloj godini proglašena je „Reprodukcija domaćih životinja" prof. dr Blagoja Stančića, a za monografiju „Zaštita bilja na malim površinama" prof. dr Radoslava Sekulića sa grupom autora.

Najbolji student Poljoprivrednog fakulteta za proteklu školsku godinu je Mirko Ivković (završio je 4. godinu studija na stočarskom smeru sa ocenom 9,87) i sasvim je izvesno da će nastaviti da se bavi naukom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.